Jak wskazuje już nazwa gospodarstwa, wytwarza się tu wyłącznie ekologiczne sery. Właściciele Farmy pod Świerkami, bo tak nazywa się gospodarstwo, w którym powstają różnego rodzaju sery, a także jogurty, maślanka i inne wyroby z mleka, postawili na naturę, całkowicie zrezygnowali z chemii, zarówno na pastwisku, w oborze, jak i w samej serowarni. Na swojej stronie internetowej zapewniają: - Każdy krok produkcji jest poddawany corocznej surowej kontroli inspektorów jednostki certyfikującej. Oddajemy więc w ręce konsumentów produkt zdrowy i bezpieczny. Wszystkie nasze sery są produkowane z mleka surowego - to również wpływa na ich walory aromatyczne i smakowe. Po więcej informacji dotyczących rodzajów oferowanych produktów, jak i samego procesu produkcji zapraszamy na stronę internetową producenta.
Huta Szklana 77
64-761 Krzyż Wielkopolski
tel. kom. +48 602-437-482
tel. stacj. +48 /67/ 253 33 99
e-mail: farmerka63@ekosery.pl
Gospodarstwo prowadzone metodami ekologicznymi i posiadające atest Stowarzyszenia EKOLAND. Właściciele tego niezwykłego miejsca hodują kozy, drób, uprawiają zboża oraz warzywa na potrzeby swoje i swoich Gości. Nabiał jest tu wytwarzany wyłącznie z mleka koziego. W ofercie opróćz samego mleka, maślanki czy twarodu są również twarde sery z mleka koziego. Sprzedaż jest prowadzona wyłącznie na miejscu, a sery są produkowane sezonowo od kwietnia do października.
Gospodarstwo „Na Łęgach”
Piotr Paluszkiewicz
Lubcz Mały 17
64-761 Krzyż Wlkp.
tel.: (67) 253-31-59, 602 302 382
e-mail: legilubcz@wp.pl