Stobno 118, 64-980 Trzcianka
Całoroczna sprzedaż ryb żywych, patroszonych i wędzonych.
Smażalnia ryb słodkowodnych.
Sprzedaż przetworów rybnych.
Łowisko - Sportowy połów ryb.
https://ryby-stobno.pl/
Ryby w sprzedaży:
- karp, pstrąg, pstrąg łososiowy, jesiotr, tołpyga, sandacz,
„Rybakówka” przetwory rybne:
Ryby wędzone, pasztet rybny, paprykarz, pasta z ryb wędzonych, pstrąg w zalewie octowej lub słodko-kwaśnej pomidorowej, filety z karpia w zalewie octowej lub słodko-kwaśnej, pierogi rybne.
Gospodarstwo Adama Szarka powstało w 1990 roku i znajduje się 10 km od Piły w województwie wielkopolskim. Zagospodarowana powierzchnia to ponad 40 ha terenów z czego około 25 ha stanowią stawy hodowlane. Pozostała część to pola i łąki oraz część rekreacyjna oddana do dyspozycji odwiedzających gości. Główny profil produkcji ryb żywych to: karp królewski, jesiotr, amur, tołpyga, sum, pstrąg, miętus, sandacz. Oprócz ryb konsumpcyjnych okresowo (wiosna, jesień) jest prowadzona sprzedaż materiału zarybieniowego tj.: karp, lin, boleń, jaź, karaś, amur, tołpyga, miętus. Ryby w stawach są hodowane tradycyjnymi metodami, karmione naturalnymi paszami, a czas ich dorastania jest taki sam jak przed wiekami. Hodowla nastawiona jest na jakość i smak, a nie dużą ilość i niską cenę. Niezmiennie od kilkunastu lat karp otrzymuje Certyfikaty Najwyższej Jakości. Na przestrzeni 30 lat, częściowo przy pomocy Funduszy Europejskich Gospodarstwo znacznie się rozbudowało. W 2004 roku powstał duży magazyn pasz; w roku 2006 w pełni wyposażona patroszarnia; w 2010 roku budynek sprzedaży bezpośredniej z magazynami wewnątrz, chłodnią oraz sklepem. Rok 2018 to skomplikowana budowa magazynów zewnętrznych z możliwością natleniania i napowietrzania wody. Dzięki ciągłemu rozwojowi oraz staraniom o jak najwyższą jakość gospodarstwo spełnia normy jakości HACCP. Dysponuje też własnym transportem do przewozu żywych ryb.
W 2005 r. Adam Szarek otrzymał tytuł Wielkopolskiego Rolnika Roku, co było nie lada osiągnięciem na skalę regionu.
Na terenie Gospodarstwa przez cały rok jest prowadzona sprzedaż ryb konsumpcyjnych – żywych, patroszonych oraz wędzonych.
W okresie od maja do września można skorzystać z łowiska oraz smażalni. Smażalnia oferuje Państwu zawsze świeże ryby pochodzące z własnej produkcji Gospodarstwa. Wszystko to w bezpośrednim obcowaniu z przyrodą.
Niewielka rodzinna firma, któa tradycję wędzenia ryb przekazuje sobie z pokolenia na pokolenie. Tutaj wędzenie odbywa się w piecach wędzarniczych opalanych wyłącznie wyselekcjonowanym drewnem liściastym, dzięi któremu zyskują unikatowy smak, wygląd i zapach. W sprzedaży są pstrągi, sielawy, makrele, nototenie, łososie, węgorze, halibuty, jesiotry czy karmazyny. Po pełną ofertę zapraszamy na stronę producenta.
Rodzinne gospodarstwo rybackie - od 1999 roku zajmuje się chowem i hodowlą ryb. Główną produkcję stanowi karp królewski, który od 2008 roku posiada certyfikat
„NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI KARPIA POLSKIEGO” nadawany przez Związek Producentów Ryb. Dodatkowo prowadzona jest hodowla innych cennych rodzimych gatunków ryb takich jak: sandacz, szczupak, lin oraz sum europejski. W ciągłej sprzedaży posiadamy również: pstrąga, jesiotra, amura, tołpygę. Na terenie Gospodarstwa znajdującego się zaledwie 5km od Trzcianki całorocznie prowadzona jest sprzedaż ryb żywych oraz patroszonych.
Gospodarstwo rybackie "Teresin"
Marek Sanocki
Teresin 37
64-980 Trzcianka
tel.67 2162 513
505-059-162
604-696-049